Giyinmek Nedir?
Giyinmek; nefes almak, yemek yemek, uyumak gibi hayati fonksiyonlarımızdan ve insan bedeninin hissettiği en temel hazlardan biridir. Bu durum da modayı insan hayatında oldukça önemli bir yere getirmiştir. Modanın herkese ayrı bir hitap şekli vardır. Ve bu hitap, yüzyıllardır sürekli bir değişim içindedir. Ve bu değişim çok farklı evrelerden geçerek günümüze kadar önemini ve hayatımızdaki yerini arttırarak gelmiştir.
Çağımızda da evrensel bir dil ve iletişim aracı olan moda hayati bir öneme sahiptir. Moda kavramı yaşamın her alanına girmektedir. Giyim, mobilya, ev tekstili gibi birçok alanda etkisini hissettirmektedir. Özellikle 20. ve 21. yüzyıllarda hayatın vazgeçilmezleri arasında yer alan moda kavramı tekstil dünyasının da kalbini oluşturmaktadır. Sanayi devrimi sonrasında ortaya çıkan makinalaşma giyim alanında da etkili olmuştur. Önceleri terzilik ve ısmarlama yani kişiye özel yapılan bireysel üretim, sanayi devriminden sonra fabrikasyon ile yüzlerce kişiyi dikkate alarak hazırlanmaya başlamıştır. Böylece yeni bir sektör olan tekstil-konfeksiyon kavramı kullanılmaya başlanmıştır. Hızla ortaya çıkan ve değişen tekstil sektörü, yeni iş sahalarını da içinde barındırmaya başlamıştır. Yüzlerce kişiyi hedef kitle olarak görmek, daha kapsamlı çalışmaları da beraberinde getirmiştir.
Üretim öncesinde Ar-Ge, planlama, kumaş baskı, tasarım, stilistik, modelistlik gibi iş sahaları ortaya çıkmıştır. Üretim sonrasında ise en önemli hususu müşteri memnuniyeti oluşturmuştur. Hitap edilen insanların memnuniyetini sağlayabilmek yani yapılan işin devamlılığını yakalayabilmek için en önemli noktada yer alan imalat aşamasında çok titiz çalışmalar gerekmektedir. Yapılan bütün işlerin merkez noktasında ise model haneler yer almaktadır. Modanın gerektirdiği trendlerin oluşturulması için kıyafetlerin tasarlanması renklerin, baskıların, kullanılacak aksesuarların seçilmesinde ve her şeyden önemlisi bu çalışmaların hayat bulabilmesi için kalıpların hazırlanması çok ciddi bir çalışma gerektirmektedir. İşte bu çalışmalarda yüzde yüz başarı sağlanabilmesi için eğitimli eleman ihtiyacı önemli bir gereksinimdir. Moda tasarımı eğitimi bu anlamda önemli bir yere sahiptir. Bu eğitim moda tasarımını tekstil sektörünün temel prensiplerini kusursuz öğrenme ve günümüz moda dünyasının aradığı kalite ve beceri konusunda ihtiyaç duyulacak nitelik ve yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlayacaktır.
Giyinmenin En Önemli 2 Kuralı Nedir?
Giyinmenin temel 2 ana kuralından bahsedeceğiz. Giyinmek ikiye ayrılır. Birincisi yaşına uygun kıyafetler giymek. İkinci kural ise yeri ve zamanına göre giyinmek. Bu iki altın kurala uyduğunuz sürece hiç bir ortamda mahçup duruma düşmezsiniz.
1- Yaşına Göre Giyinmek
40 yaşında veya daha büyükseniz, kamuflaj giysilerinizi dolabınıza gömün veya yeğeninize verin. Çünkü onlar gerçekten gençler için.
2- Yeri ve Zamanına Göre Giyinmek
Gösterişli bir partiye eski püskü pantolonla, bir sokak festivaline gecelikle gidemezsin. Bu görgü kurallarının en basit kuralıdır. Rahatınızın ön planda olduğu bir aktiviteye katılıyorsanız, kıyafetinizi buna göre seçtiğinizden emin olun.
Salaş giyinmek nedir?
Son yıllarda moda haftalarından sokak stiline kadar her yerde karşımıza çıkan salaş giyim ne demek diye merak ediyorsanız bu içerik tam size göre! Bol giysiler, büyük beden giysilerle oluşturulan rahat kombinlere verilen isimdir.
Hem kadınlar hem de erkekler bu stile sahip olabilir. Büyük beden giysilerle elde edilen bu kombinler, kullanılan parçalara göre farklı isimler alıyor. Bu kombinleri yapmak için elinizde bol olan parçaları seçmeniz yeterli. Tişörtlerden elbiselere, pantolonlardan ceketlere kadar geniş bir yelpazede zevkinize uygun bir parça bulmanız mümkün.
- Bizi instagram da takip edebilirsiniz.